Predávate iPhone? Na čo by ste nemali zabudnúť?

Dávid Baránek

Technológie neustále napredujú - to je každému jasné. Obzvlášť výrobky od Apple patria k zariadeniam, pri ktorých je dobré neustále prechádzať na vyššiu verziu. Skôr či neskôr si istotne budete musieť kúpiť nový iPhone a svoj starý predať. Čo však treba spraviť pred tým, ako ho darujete alebo predáte neznámemu človeku? Prinášame vám krátky návod.

Záloha

Jednou z najdôležitejších vecí, na ktoré by ste pred predajom svojho iPhonu nemali zabudnúť, je záloha zariadenia. Všeobecne sa odporúča robiť zálohy už priebežne. Avšak najmä pred tým, ako dáte svoj mobil navždy z rúk, je potrebné zálohovať svoje údaje, aby ste ich mali kedykoľvek k dispozícii. Keď si kúpite nový telefón, nie je nič jednoduchšie ako svoje súbory následne obnoviť.
Záloha sa dá urobiť dvoma spôsobmi. Buď priamo v zariadení alebo cez počítač. Zálohu v zariadení spustíte jednoducho prejdením do Nastavenia > iCloud > Úložisko a zálohy > Zálohovať. Pokiaľ by ste radšej zálohovali cez iTunes, musíte otvoriť program a pripojiť iPhone káblom k počítaču. Keď sa vám telefónzobrazí v programe, stačí kliknúť na tlačidlo Zálohovať.

Vymazanie súborov

Druhou dôležitou vecou, ktorú je potrebné vykonať, je vymazanie všetkých dát. V dnešnej dobe si na mobil ukladáme takmer všetko a je plný súkromných údajov. Určite nechcete, aby sa k niečomu takému dostala cudzia osoba, preto potrebujete premazať celý obsah svojho telefónu.

Spravíte to jednoducho. Priamo v iPhone stačí prejsť na Nastavenia > Všeobecné > Obnoviť > Vymazať všetky dáta. Po tomto kroku sa vám celý telefón premaže. Dĺžka tejto operácie záleží od zariadenia, ktoré máme. Tento proces by to nemal trvať dlho, no pri starších zariadeniach si môžete počkať aj niekoľko hodín.

The Ghost Logo

Keď takto vymazaný iPhone kupujúci zapne, zo softvérového hľadiska bude ako nový. Okrem vymazania všetkých súborov vrátane kreditných a debetných kariet sa vypnú služby ako napríklad iCloud, Game Centre a podobne. Nemusíte sa však báť, táto operácia nevymaže obsah zo služby iCloud a vaše údaje vám zostanú. Nie však pre nového majiteľa.

Ak sa ti článok páčil, podpor ho, prosím, na Facebooku lajkom, komentárom či zdieľaním.

Komentáre